Trots op tien jaar Wubben.Chan

Tien jaar geleden hebben wij -Aad, Mike en John- het aangedurfd om een eigen architectenbureau op te richten. Midden in de financiële crisis, waardoor des te meer gedreven, zijn we gestart met Wubben.Chan architecten. In een gehuurd bedrijfspand aan de Vlotlaan in Monster begonnen we gedrieën. Het binnenhalen van de eerste opdracht was een mijlpaal; we kregen een ontwerp gegund voor 34 eengezinswoningen en een appartementencomplex in Tuinveld, in het naburige ’s-Gravenzande. De opdrachtenportefeuille en de formatie groeide mettertijd stapje voor stapje. De afgelopen drie jaar is er een versnelling gekomen in het aantal opdrachten, mede door de diverse specialismen die er ontwikkeld zijn binnen ons bureau. Tien jaar na oprichting is Wubben.Chan gegroeid tot een volwaardig bureau met 30 collega’s. Vanuit een centraal gelegen en modern kantoorpand aan de Tiendweg te Naaldwijk bedienen we onze opdrachtgevers.

Jubileum

Een jubileum is een geschikt moment om eens even stil te staan bij wat er de afgelopen jaren allemaal is gebeurd. Even los van de waan van de dag terugkijken op de prachtige projecten waaraan we in het eerste decennium van het bestaan van Wubben.Chan hebben mogen werken. Als collega’s mogen we daar best een beetje trots op zijn. Een grote diversiteit aan bouwwerken hebben we in gezamenlijkheid mogen realiseren; van eengezinswoningen tot vrijstaande villa’s, van appartementen tot bedrijfspanden en van kantoren tot scholen. Veel is vanuit onze creatieve breinen nu werkelijkheid geworden. Je kunt het dagelijks bewonderen!

Het gaat om mensen

Wat bij Wubben.Chan altijd voorop staat, zijn de bewoners of de gebruikers van de gerealiseerde gebouwen. Zij vormen voor ons de inspiratiebron. Vanwege het jubileum hebben we een fotoboek samengesteld waarin niet de architect of het ontwerp centraal staat, maar de bewoner of de gebruiker. In het fotoboek vind je aan de linkerzijde schetsen van een gerealiseerd ontwerp en aan de rechterzijde een portret van een trotse bewoner of gebruiker. Het is mooi om onze visie terug te zien in het boek.

2021-toekomst

Het tienjarig jubileum biedt een kans om terug te blikken, maar nog liever kijken we ook naar de toekomst. Begonnen met architectuur en engineering, heeft Wubben.Chan het dienstenpakket met de jaren flink uitgebreid. Denk hierbij aan Wubben.Chan studio (visualisaties), Wubben.Chan project (initiatieven) en ook het uitdenken van concepten (producten) en interieuradvies. De kleurencollage in het fotoboek toont een selectie van de projecten waaraan momenteel wordt gewerkt, of waarmee op korte termijn wordt gestart.

Dank

Wij bedanken onze opdrachtgevers hartelijk voor hun vertrouwen en jarenlange samenwerking. Verder bedanken we ons fantastische team voor hun tomeloze inzet. Een bijzonder woord van dank gaat tenslotte uit naar degenen die hun medewerking hebben verleend aan de fotoreportages.

Als we de afgelopen tien jaar in één woord moeten samenvatten; “Trots”.

Veel lees- en kijkplezier gewenst!

 

Aad Wubben - Mike Wubben - John Chan

Naaldwijk november 2021