Persbericht gewonnen prijsvraag appartementencomplex te Bergschenhoek

A Parkzoom gewonnen aanbesteding appartementencomplex Wubben.Chan architecten

Gunning verstrekt voor Parkzoom 4

Voor de realisatie van een appartementencomplex op de hoek Randweg-West en Noorderparklaan in Parkzoom 4 (Bergschenhoek) is een definitieve gunning verleend aan Hermes Project uit Berkel en Rodenrijs met Wubben.Chan Architecten uit Naaldwijk. Zij hebben met hun inschrijving de aanbesteding gewonnen die de Gemeente Lansingerland heeft uitgeschreven.

Winnaars van de aanbesteding
Het appartementengebouw is uiterst duurzaam ontworpen: het is een nul-op-de-meter gebouw, er is nagedacht over toekomstbestendige bouw, klimaatadaptatie en bouwmaterialen en –methoden met een zo laag mogelijke milieu-impact. Voor de uitstraling van het gebouw is gekeken naar het bewerkstelligen van een hoge architectonische kwaliteit, in positie, vorm, stijl, aansluiting buitenruimte, integratie van duurzaamheid en materiaalgebruik. Hermes Project kwam in samenwerking met architectenbureau Wubben.Chan als beste kandidaat naar voren in de aanbesteding.

Sociaal woonbeleid Lansingerland
De gemeente Lansingerland onderkent de behoefte aan huur- en ook koopwoningen in het sociale- en middensegment in Lansingerland. De helft van dit appartementengebouw bestaat uit huurwoningen in het sociale segment en het huurniveau van de overige appartementen is gericht op bewoners die net niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning en moeite hebben om een betaalbare huurwoning in Lansingerland te krijgen.

Vervolgplanning
De komende maanden wordt het ontwerp verder geconcretiseerd. In juni wordt vervolgens de koop- en realisatieovereenkomst ondertekend. Het doel is om voor 31 juli 2020 de aanvraag omgevingsvergunning in te dienen.

Project:Persbericht gewonnen prijsvraag appartementencomplex te Bergschenhoek