Het Prisma Naaldwijk

Naaldwijk

Arcade Naaldwijk Wubben.Chan Architecten 2

Transparantie van de organisatie, laagdrempeligheid, het werkklimaat, daglicht en duurzaamheid waren belangrijke aspecten uit het programma van eisen. Deze eisen hebben de keuze van het gevel- en installatieconcept bepaald.

Voor maximale daglichttoetreding en transparantie heeft het gebouw een volledig glazen gevel. Voor 70% van de geveldelen is gekozen voor een dubbele huid en de overige 30%, aan de noordzijde, een conventionele vliesgevel. In combinatie met dit gevelconcept is, voor een comfortabele temperatuurregeling, gekozen voor volledige betonkernactivering gekoppeld aan een WKO installatie. Het atrium wordt verwarmd middels de warme retourlucht uit de kantoorvertrekken en fungeert in de winter als een warmtebuffer. Groen en een interne vijver in het atrium zorgen mede voor het zuiveren van de lucht en de vochtregulering. Bij mooi weer kan een groot deel van het glazen atrium dak open worden geschoven.

Locatie:Naaldwijk
Differentiatie:5.300 m² BVO, kantoor, woonwinkel en 48 parkeerplaatsen
Opdrachtgever:Arcade Wonen
Arcade Naaldwijk Wubben.Chan Architecten 1
Arcade Naaldwijk Wubben.Chan Architecten 2
Arcade Naaldwijk Wubben.Chan Architecten 3