Bedrijfspand Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs

20220518 ZN view 02 DEF
20220518 ZN view 03 DEF
20220614 ZN view 04 DEF
20230210 ZN view 01 DEF
Screenshot 2023 08 25 at 09.20.19

Bij het ontwerp van het nieuwe bedrijfspand is er gekeken hoe het kantoorgedeelte en de bedrijfshal optimaal kunnen samenwerken. De interactie tussen deze twee werelden, die op de werkvloer zo belangrijk is, heeft zich vertaald in een gevelbeeld waarbij de vliesgevel over beide functies doorloopt. Het gesloten volume en het transparante volume lijken in elkaar te grijpen en elkaar in evenwicht te houden. De randen van de transparante vliesgevel worden subtiel aangezet door een aaneengesloten gevelband die het geheel visueel omkadert. Het terreinontwerp is integraal meegenomen in de vormgeving. De gevelbanden strekken zich uit over het terrein en vertalen zich in plantenbakken, bankjes, logo-aanduidingen en bovendien het terrasranden met de pergola. 

De verticale stijlen van de vliesgevel zijn aangezet in diepte en hebben een afwijkende kleur, waardoor het primaire ritme van de gevel zich onderscheidt en een relatie biedt tot de menselijke schaal. De te openen geveldelen, geplaatst in een ondergeschikt ritme, zijn zorgvuldig gedetailleerd en weggewerkt in de geprofileerde gevelpanelen. Samen met de geïntegreerde zonwering en de natuurlijke terughoudende kleurstelling biedt het geheel een samenhangende, verfijnde en warme uitstraling. 

Het nieuwe bedrijfspand wordt gevestigd op de prominente locatie aan de N-471 in Berkel en Rodenrijs. Het gebouw heeft zich naar de omgeving gevormd doordat de subtiele bocht die in de weg zit, exact als kromming is overgenomen in de gevel. De gebogen gevel samen met de plasticiteit en de dieptewerking ervan, maken het een heel interessant gebouw om langs te rijden. Bij aankomst op het terrein nodigt de terug liggende, transparante entree uit het gebouw binnen te gaan. Je wordt ontvangen in een dubbelhoge ruimte dat het hart vormt van het kantoorgedeelte. Het royale, ruimtelijke gevoel wordt versterkt door de daklichten en het natuurlijke materialen, die tegelijkertijd inspireren, en ideale gelegenheid vormen tot een gesprek met je collega’s. 

In de gehele plattegrond komt het thema van verbondenheid tussen de verschillende afdelingen tot uiting. De traditionele gangen tussen de kantoorafdelingen zijn daarom vervangen door interactieve, semi-omsloten ruimtes waar het ontmoeten en het uitwisselen van ideeën centraal staat. Samen met Club L’interieur is het ontwerp van de het interieur tot stand gekomen.

 

 

Project:Bedrijfspand Berkel en Rodenrijs
Locatie:Berkel en Rodenrijs
Omvang:Kantoor ca 2300 m2, Bedrijfsruimte ca. 4000 m2
Architect:Wubben.Chan Architecten
Periode:2021-2023
Constructeur:DEJA bouwadvies b.v.
Adviseurs:J. van Toorenburg en Bordewijk Adviseurs