Ontwerp uitbreiding distributiecentrum Albert Heijn Online

Het startschot is gegeven voor de herontwikkeling en uitbreiding van het distributiecentrum van Albert Heijn Online ter grootte van 20.000 m² waarbij de oplevering voorzien is in het vierde kwartaal 2019.

De belangrijkste aanpassingen welke Delin voor Albert Heijn gaat realiseren zijn de aanleg van laad- en losfaciliteiten voor trucks en bestelbusjes waarbij de inhoud van de trucks snel en efficiënt naar de bestelbusjes kan worden overgeladen. De volledige mezzanine van 2.000 m² wordt omgebouwd tot kantoorruimte waarbij tevens een nieuwe hoofdentree wordt voorzien. Op het dak van het volledige warehouse van 40.000 m² worden PV-panelen geplaatst.

Om de bereikbaarheid van het complex te optimaliseren wordt er een nieuwe toegangsweg naar het distributiecentrum aangelegd door het Havenbedrijf van Amsterdam. Op het aangrenzende terrein van 12.000 m² zal een parkeergarage van meerdere verdiepingen worden gerealiseerd voor 500 personenauto’s. Het terrein naast de parkeergarage wordt een parkeerfaciliteit voor een 200-tal bestelbusjes inclusief elektrische oplaadpunten.
 
Project i.s.m. Delin capital Asset Management en De vries en Verburg.