Wubben.Chan en Zwinkels slaan handen ineen

De Westlandse architectenbureaus Wubben.Chan Architecten uit Naaldwijk en Zwinkels Architecten uit De Lier slaan vanaf 1 januari 2019 de handen ineen. Beide bureaus gaan hun activiteiten per die datum samenvoegen. De gezamenlijke werkzaamheden worden voortgezet onder de naam Wubben.Chan Architecten, waarmee dus de naam Zwinkels Architecten komt te vervallen. Met de fusie ontstaat een bundeling van jarenlange ervaring op zowel architectonisch als bouwkundig gebied. Beide ondernemingen zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van woningen, bedrijfs- en kantoorgebouwen, scholen, zorgcentra en in (duurzame) transformatie van gebouwen.

Wens
De samenvoeging van de gerenommeerde Westlandse architectenbureaus komt voort vanuit de wens van eigenaar Jan Zwinkels van Zwinkels Architecten om (bij gebrek aan opvolging) met zijn bedrijf aansluiting te vinden bij een groter architectenbureau met een goede reputatie. Door het samengaan kan nu ook op de lange termijn de continuïteit voor medewerkers en opdrachtgevers worden gewaarborgd. Het team van 4 medewerkers van Zwinkels Architecten, inclusief eigenaar Zwinkels zelf, sluit zich aan bij het team van 10 medewerkers van Wubben.Chan Architecten, dat dus in totaal uit 14 medewerkers zal gaan bestaan.

Beide bedrijven passen goed bij elkaar. Uit de gezamenlijke gesprekken is gebleken dat de werkzaamheden en de aard ervan elkaar prima aanvullen. Ook past de samenstelling van beide teams goed bij elkaar en hebben beide bedrijven een vergelijkbare bureaucultuur. Prima uitgangspunten dus om vanaf 2019 samen op te trekken en nu al te toasten op een succesvolle samenwerking.

Uiteraard zijn wij de opdrachtgevers van beide bureaus op dezelfde manier, zoals al jaren gebruikelijk is, van dienst. Dit gebeurt overigens vanuit het nieuwe kantoor aan de Tiendweg 4 in Naaldwijk, strategisch en uitstekend bereikbaar gelegen tegenover het nieuwe stadskantoor van gemeente Westland.

Over Wubben.Chan
Wubben.Chan Architecten is opgericht in 2011. Het bureau ontwikkelt zich snel en streeft naar een verdere verbreding van de opdrachtenportefeuille.
Wubben.Chan heeft een goede reputatie op het gebied van architectonische en bouwkundige kwaliteit en investeert veel in de technische ontwikkeling van mensen én processen. Het werken met BIM en 3D-visualisaties zijn daar treffende voorbeelden van.