Soumaya Boujamaa

Soumaya WCA 4x3

Maak kennis met Soumaya! Zij is assistent ontwerper bij Wubben.Chan Architecten. Het leukste aan het werk bij Wubben.Chan vindt ze de fijne werksfeer. “Je kan prima gefocust werken met af en toe een gezellig praatje tussendoor. Ik heb hartstikke leuke collega’s en iedereen is een expert op bepaalde gebieden wat mijn kennis vergroot. Als beginner in dit vakgebied is dat heel fijn.”  
 
Ze vertel over haar leukste ervaring bij Wubben.Chan. “Voor een nieuw project gingen we het ontwerpproces in, waarvan we het schetsontwerp mochten maken. Normaal gesproken worden de 3D impressies bij Wubben.Chan in dit traject uit software gegenereerd. Echter hadden we bij dit project besloten om dit met de hand te doen, wat heel goed door de klant werd ontvangen! Ik merk dat geen enkel ontwerpproces hetzelfde is en dat iedere architect het op zijn of haar eigen manier aanpakt. Waar de een al snel in Revit werkt, wil de ander het liefst eerst schetsen. Ik heb daar heel veel van geleerd!
 
Soumaya zou zich graag binnen Wubben.Chan verder willen ontwikkelen als architect, waarbij zij zich wil focussen op ontwerpen waar mens en milieu centraal staan. “Ik zou het een uitdaging vinden om bestaande of monumentale panden te transformeren naar een ontwerp waarin rekening wordt gehouden met het milieu en de wensen van alle eindgebruikers.”